Råvarer

Det er ikke en hvilken som helst salat eller skinke, der bliver udvalgt til at indgå i Submarines Sandwiches....

Råvarerne skal overholde visse krav omkring fedtindholdet. Det anbefales generelt, at højst 30% af energien i en madvare skal komme fra fedt. Faktisk er det sådan, at langt de fleste Submarine Sandwiches har en fedtenergiprocent på under 30%, og det medregnet husets dressing!

Kødvarer

Pålægsvarerne bliver nøje udvalgt udfra flere kriterier; bl.a. lavt fedtindhold og kvaliteten af kødet. F.eks. er skinken fremstillet af ren skinkemuskulatur i stedet for bovstykker, som er meget billigere.

Flere af pålægsvarerne bliver specialfremstillet kun til Submarine. Det gælder peperoni, der bliver fremstillet med røde paprikastykker og flere andre krydderier. Peperonien indeholder ikke kunstige smagsaromaer.

Til fremstilling af Barbeque Pork bruges der skinkeinderlår, som er noget af det mest fedtfattige kød på en gris. Det betyder, at denne Sub er én af de mest fedtfattige vi har.

Brødet

Vi har vores helt eget fiberrige brød efter egen opskrift. Brødet er bagt på hvede og grahamsmel. Vi bager brødene løbende gennem dagen, så de altid er helt friske. I opskriften på brødene indgår ikke maltsirup. Maltsirup tilsættes normalt for at få brødet til at se grovere ud, idet det gør brødet mørkere.

Fuldkornsbrød

I foråret 2009 begyndte vi at tilbyde fuldkornsbrød. Fuldkornsbrød er et groft og fiberrigt brød, hvor størstedelen af melet er fuldkornsmel. Fuldkornsmel er mel hvor både kim og skaldele er med. I traditionelt hvidt mel er kim og skaldele frasorteret.

For at man må kalde et brød for fuldkornsbrød, skal minimum 50% af melet være fuldkornsmel. Det er det i vores brød, og derfor foretrækker vi at kalde vores brød for fuldkornsbrød og ikke bare groft brød.

Fuldkornsmel er rig på kostfibre, vitaminer og mineraler.

Grøntsager

Salaten vi bruger, er iceberg salat. Om sommeren er den dansk, og om vinteren er den typisk fra Spanien.

Salaten bliver renset, skyllet og snittet hos leverandøren og leveres friskpakket.

De øvrige friske grøntsager bliver udvalgt og kvalitetskontrolleret af Submarine på grønttorvet i Odense.

Dressinger

Husets Dressing er den mest brugte dressing på Submarine. Det er en dressing med mild sennepssmag, og den kan anbefales til alle Subs. Vore dressinger er så vidt muligt lette dressinger.

Vi har valgt ikke at have nogle fedtfrie dressinger. Det skyldes bl.a., at vi foretrækker naturlige råvarer. Derudover er der i vore dressinger fortrinsvis brugt vegetabilsk fedt, som udover at være en vigtig bestanddel af en god og alsidig kost, også fremmer optagelsen af mange vitaminer og mineraler.